miercuri, noiembrie 10, 2010

Cosmetic organic standard

Când citești etichetele produselor cosmetice bio sau organice în afară de a te descurca în hățișul elementelor din compoziție trebuie să cunoști și organismele de certificare bio, eco sau organic. Ceea ce nu este deloc ușor pentru că fiecare țară civilizată are câteva. Unele mai rigide altele mai puțin. Toate astea până acum, când s-au hotărât să facă viața cumpărătorului de produse naturale un pic mai ușoară. Din Ianuarie 2010 cele mai importante sorganizații de certificare din Europa s-au reunit sub denumirea COSMOS STANDARD. Aceste societati sunt: BDIH ( Germania ), COSMEBIO ( Franța ), ECOCERT Greenlife ( Franta ), ICEA ( Italia ), SOIL Association ( Marea Britanie ). Așadar aceste organizatii non profit, cele mai stricte si emblematice din domeniu, au constituit  ”COSMOS -standard AISBL” organism ce se vrea de acum încolo cel mai important în certificarea produselor și ingredientelor cosmetice naturale. ACESTA este regulamentul lor pentru certificări.

Sa sperăm ca nu va dura o eternitate până când toate produsele cosmetice din categoria bio vor avea o singură certificare blindată :) Momentan există o infinitate de mici organizații de certificare ceea ce creează confuzie cumpăratorului. Deci : Trăiască unirea! :))

P.S. Aștept să publice și o siglă oficială oamenii aștia că presupun că nu intenționează să pună tot șirul de logo-uri al fuzionarilor :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...