duminică, ianuarie 15, 2012

Primul motor de cautare pentru produse bio

Am primit un mail care ma anunta despre aparitia online a acestui site. Am cercetat, mi s-a parut util, va arat si voua. Acesta este site-ul. Ideea este buna insa nu imi place ca:

1. sunt inca putine magazine inscrise in baza lor de date, deci comparatia de pret nu este obiectiva 100%


2. ii obliga pe cei care au magazine cu produse bio la un schimb de link fortat, adica: te introduc  in baza mea de date doar daca afisezi un link catre site ul meu. Nu mi se pare echitabil dat fiind faptul ca tu existi pentru simplul fapt ca ei exista, deci ei deja au dat. Ca sa zic asa.

3. nu exista in baza lor de date site-uri de referinta ca Bio Bunatati.

In rest le urez sa  creasca, pentru ca e interesul nostru, al consumatorilor ca baza lor de date sa fie cat mai completa.

3 comentarii:

Geea spunea...

Buna,

In primul rand, multumim pentru articol.

In al doilea rand, sa raspund si la intrebari:
- Avem 18 magazine si 7000 de produse indexate. Am cerut si altor magazine sa se inscrie, dar pentru aceasta trebuie sa ne furnizeze un feed de produse in format csv, si cum majoritatea proprietarilor se ocupa singuri de toate, generarea feed-ului nu este chiar o prioritate. Dar sper sa apara in curand si alte magazine (inclusiv BioBunatati, magazin pe care chiar il folosesc in calitate de client).

- Orice serviciu oferit are nevoie de bani pentru a se sustine. Si magazinele online iau produsele de la producatori, obtin discount de la acestia, isi pun un adaos si le vand mai departe. Si ei exista pentru ca producatorii exista, dar magazinele aduc evident un plus de valoare.

Acelasi lucru se aplica si in cazul nostru. Aratam oamenilor unde pot gasi cele mai ieftine produse, dar si noi trebuie sa ne sustinem din ceva. Prin urmare magazinele ori ne dau un comision atunci cand vizitatorul venit de la noi le-a facut o comanda (deci au castigat bani datorita noua), ori ne dau un link si le trimitem clienti gratis. Mi se pare un schimb fair, practicat de altfel de toate comparatoarele de preturi.

Multumim pentru urari, asta ne dorim si noi! :)

A. G. spunea...

Buna Geea, multumesc pentru interventie. Completarea este utila insa in privinta mijloacelor de monetizare a site-ului nu sunt de acord. Cred ca altele ar fi mai indicate.
Succes in continuare!
Criticomamica

Geea spunea...

Te referi la bannere sau taxa fixa de listare?

Mie mi se pare ca varianta platii unui comision este mai avantajoasa pentru clienti si mai putin avantajoasa pentru noi, pentru ca nu suntem platiti pentru tot traficul pe care-l trimitem, suntem platiti doar pentru vanzarile finalizate pe care le trimitem.

La fel ar fi si cu varianta platii unui pret fix pe luna pentru listare. Pentru noi ar fi mult mai convenabil, in schimb pentru magazine ar fi niste costuri fixe in conditiile in care n-au de unde sa stie care vor fi veniturile.

De-asta firmele mai mici prefera marketingul afiliat care are costuri mici si ROI mare, in timp ce firmele mari aleg mai degraba sa ruleze campanii de display advertising cu cost mare, vizibilitate mare, dar ROI incert.

Daca insa magazinele vor prefera o taxa fixa sau plata per clic (cum se practica la unele comparatoare), evident ca ne-ar conveni mai mult.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...