Mamipedia

AB


BREASTCRAWL


Termenul de “breastcrawl” provine din limba engleză, “breast” = sân şi “to crawl”= a se târâ, a se furişa, a merge încet.
Bebeluşul odată ieşit la lumina zilei urmează a fi pus pe pieptul mamei sale.Mama stă în poziţia culcat cu sânii dezgoliţi, iar bebeluşul sănătos va veni în contact cu pielea mamei.În primele 30-60 de minute după naştere, bebeluşii au înclinaţia naturală de a se târâ pe pieptul mamei în căutarea sânului, pentru a se hrăni.Cel mai bine va funcţiona la bebeluşii care nu au primit prin sângele mamei analgezice sau anestezie înainte de a se naşte.
Contactul dintre mamă şi bebeluş în decursul primei ore după naştere este extrem de necesar (pe lângă multe alte beneficii) pentru iniţierea alăptării, pentru a da un start bun alăptării. Nivelul de oxitocină creşte în acele momente şi va asigura curgerea laptelui. Si in plus pielea bebelusului este colonizata cu bacteriile de la mama nu cu cele din spital. si filmuletul care numai imi iese din cap de cand l-am vazut :)
Un MUsT WATCH!!!

C
D
E
F
....
S
 SEMNUL ORTOLANI :


Displazia congenitala a soldului este rezultatul intreruperii relatiei normale dintre acetabulum si capul femural. Fara un contact adecvat intre acestea, nici una nu se va dezvolta normal. La nastere acetabulum are oase mici si continut cartilaginos mare, iar procentul de cap femurala coperit de acetabulum este mai mic, de aceea primele 6 sapatamini din viata copilului sunt critice pentru dezvoltarea articulatiei.

Etiologia displaziei de sold nu este clara, dar conditia pare a fi asociata cu un numar de factori precum genetici, rasiali, pozitionarea intrauterina si sexul copilului, oligohidramonosul, paralizii cerebrale, mielomeningocel, artrogripoza. Displazia de dezvoltare a soldului implica cresterea anormala a acestuia. Asociaza laxitate ligementara.Manifestarile clinice precoce sunt identificate in timpul examinarii nou-nascutului si efectuarea manevrei Ortolani, cind se detecteaza un clic palpabil cind soldul este redus in si in afara acetabulului si peste neolimbus. Ortolani a descris acest clic ca derivind din subluxatia sau reducerea coapsei. Semnul Ortolani se refera ca un clic resimtit cind soldul este redus in acetabulum cu coapsa in abductie. Pentru a efectua aceasta manevra corect pacientul trebuie sa fie relaxat. Se examineaza doar un singur sold o data. 
sursa: Pagina Medicala 


La 4 si 6 luni am hotarat sa facem Echo de sold si dr ortoped ne confirmase spusele neonatalogului dar nu a necesitat proteza indicand cracanarea picioarelor. Oricum eu il tineam mult pe sold, am mai pus inca un scutec sa fie cracos bine si apoi imi spusese Rox despre purtarea bebelusilor si am achizitionat de la Claudia Neacsu un wrap superb de in topit. de atunci Adorabilul a fost purtat pana in ziua de azi( 2 ani si 5 zile).


Termen adaugat de Loredana
SNS (Supplemental Nursing System sau Sistem de Alimentare Suplimentara )

Este un dispozitiv ce se foloseste pentru stimularea lactatiei sau relactatie.Un fel de alaptare artificiala pentru a o stimula pe cea naturala. Dispozitivul in sine nu este complicat. E compus dintr-un recipient cu lapte si un furtunel care se ataseaza aproape de mamelon astfel incat sugarul sa primeasca sanul hranindu-se si in acelasi timp stimuland mamelonul.Sticluta cu lapte se prinde cu un snurulet de gatul mamei si cele doua furtunase se pot lipi sau introduce direct in gurita lui bebe. Firma Medela il comercializeaza dar exista si varianta homemade despre care puteti citi pe Forumul pro alaptare.


Termen adaugat de Moi :) 

M ...
Z

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...